You are here

Detta var sommarprogram under 2013

25 maj, Vikingafejden del I - Vikingaborgen Trelleborg, Slagelse
Premiär för Vikingafejden 2013! Fyra vikingaklaner drabbar samman i en tävling med åtta grenar. Var och en direkt hämtad eller inspirerad av de tävlingar vikingarna använde för 1000 år sedan då de mätte krafterna i styrka, mod och list. Första deltävlingen går av stapeln i Trelleborgen i danska Slagesle.

1 juni, Vikingafejden, del II - Frederikssund
För andra gången drabbar vikingarna samman i åtta grenar för att kora den starkaste klanen. Denna gången äger sammandrabbningen rum i danska Frederikssund.

21-23 juni,  Frederikssund Vikingamarknad
Frederikssunds Vikingamarknad är en begivenhet som sammanfaller med premiären av de årliga vikingaspelen. Marknaden äger rum på Kalvön i Frederikssund och lockar marknadsfolk och besökare från när och fjärran. 

21 juni-14 juli, Frederikssund Vikingaspel
Frederikssund Vikingaspel har pågått i över 60 år! Varje sommar drar ca 250 barn och vuxna på sig vikingadräkter och dramatiserar ett spännande vikingaspel på stadens vackra friluftsscen. Teatern bygger på danska vikingasagor och myter. Vikingaspelen är en av sommarens stora begivenheter och en oförglömlig upplevelse för hela familjen.

28-30 juni, Fotevikens Vikingamarknad
Missa inte Sveriges största vikingamarknad! Omkring 300 vikingar vallfärdar från hela Europa till Foteviken för att roa sig, sälja vikingatida hantverk, slåss och höja horn och bägare i fest och gamman! Vikingastaden sjuder av liv och det finns inget tillfälle som detta att uppleva hur vikingarna verkligen levde.

5-7 juli, Trelleborgens Vikingamarknad
Välkommen till en hejdundrande vikingamarknad med riktigt vikingabröllop, handlare och köpmän, vikingafight och stridsuppvisning, mat, barnaktiviteter och mycket annat!

15-21 juli, Vikingaborgen Trelleborg, Slagelse
Vikingafestivalen i Slagelse är Danmarks störste vikingamarknad. Festivalen besöks av omkring 600 vikingar - krigare, handlare och hantverkaresom tillsammans levandegör vikingatiden. Besök marknaden med cirka 60 handelsbodar som säljer allt från vikingakläder till smycken och vapen.

17 augusti, Vikingafejden, del III, Trelleborgen, Trelleborg
Återigen är det dags för de fyra vikingaklanerna att mäta sina krafter i en spännande semifinal. Idag äger tävlingarna rum utanför palissaden till Harald Blåtands Trelleborg i svenska Trelleborg.

25 augusti, Vikingafejden, del IV, Fotevikens Museum
Nu är det final! Vilken av de fyra vikingaklanerna avgår med segern och får ta med den åtråvärda vandringspokalen hem? Kom till Foteviken, upplev miljön i den uppbyggda vikingastaden och bevittna den rafflande finalen!

Programmet för 2014 kommer att publiceras under våren.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer