You are here

Våra besöksmål

Trelleborgen, Trelleborg

Trelleborgen är ett friluftsmuseum med en vikingaborg mitt inne i den sydsvenska staden Trelleborg. Här har en fjärdedel av den vikingaborg som Harald Blåtand en gång byggde för att ena sitt Danavälde återskapats. Museet innehåller även en vikingautställning med butik och café samt en vikingagård med långhus, grophus och odlingar.

Läs mer: www.trelleborg.se/trelleborgen

Fotevikens Museum, Höllviken

Fotevikens Museum är ett av Skandinaviens största arkeologiska friluftsmuseer. Här kan du ta en promenad i världens enda rekonstruerade vikingastad! Följ de smala gatorna och upptäck smedjan, bageriet, den stora festhallen, utkikstornet och mycket annat.

Läs mer: www.foteviken.se

Trelleborgen, Slagelse

Ett av de ställen där vikingtiden kan upplevas bäst av oss moderna människor är i Vikingaborgen Trelleborg nära Slagelse på Västsjälland. I ett naturskönt område ligger en av vikingatidens stora ringborgar. Trelleborgen i Slagelse byggden omkring år 980 av Harald Blåtand. Idag ses resterna av den stora ringborgen tydligt i landskapet. I området finns även ett museum med butik, en vikingaby och ett långhus byggt runt 1930.

Läs mer: www.vikingeborgen-trelleborg.dk

Frederikssund Vikingaboplats

Frederikssunds Vikingaspel är ett stort årligt event som engagerar många boende i området. Det lokala intresset för vikingatiden har resulterat i en boplats. Fem grophus, ett långhus och en liten hamn med brygga illustrerar hur vikingarna bodde och levde. Grophusen anväds för att visa olika hantverk eller så kanske du stöter på riktiga vikingar som bosatt sig för en period!

Läs mer: http://www.vikingespil.dk/

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer